fredag 18 maj 2018

underlivshälsa

I går ringde jag den gynekologmottagning som jag efter två besök, har börjat kalla "min gynekolog".
Jag fick en tid i dag klockan 8.00, var lite tidig och fick komma in snabbt, var på jobbet 8.15. Effektivt ändå.

Jag ska prova en ny hormonspiral med mindre gulkroppshormon, men vi bestämde att jag ska komma i september, eftersom jag annars riskerar att blöda en del i sommar. Ärligt talat, jag håller med, orka med det. Det känns skönt att den här gynekologen förstår att det inte är självklart att jag mår bra av hormonspiralen och att vi då måste testa något annat. Inget jävla kämpa och håll ut om jag inte mår bra efter ett tag.

Den förra hormonspiralen växte ju fast i min livmoder. Vilket, jag aldrig mer vill uppleva. Han lovar att han sätter den rätt för att det inte ska kunna hända igen, med hjälp av ultraljud och något annat. Men kroppen osv, vi får se.

Och jag fick en remiss för att operera en förlossningsskada som gör att jag har svårt att springa, studsa och så vidare...

Allt annat såg bra ut, ingen tendens till framfall eller så, vilket ju ändå är skönt att höra och jag har en frisk livmodertapp, som jag bad honom kolla extra, för jävlar vad konstig den känns om jag stoppar in ett finger och känner efter? Men den ska tydligen vara så.

Jag ska fortsätta med mitt mirakelägg, hade lite svårt att hitta rätt knip där med benen i vädret och en främmande människas fingrar i mig. Jag tror jag hittade det sen, men det kunde ju inte han veta, för då hade han bytt ut fingrarna till en sån där ultraljudsstav.

Så, då har jag tagit tag i det här och när det ju nu står klart att det inte blir några fler bebisar i det här äktenskapet kan jag lika gärna... bara göra det.

Nu vet ni allt om mitt underliv, hoppas ni antecknat och som vanligt kan ni sätta er i smågrupper och diskutera, så kör vi redovisning om 15 minuter?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar