tisdag 6 februari 2018

Hormoner och sånt

Vad använder ni för preventivmedel?
Jag har tidigare nämnt att jag är så oerhört hormonstyrd. Jag orkar inte det längre, jag orkar inte deppa ihop vid varje mens, en vecka innan och en vecka efter. Men vad finns det för alternativt, jag har haft:

p-stav – får spottblödningar hela tiden.
p-ring – kände mig gravid och kräktes nästan varje dag, plus började blöda oregelbundet.
hormonspiral – fick fakking värsta PMS:en i världen, blev deprimerad och sorglig, gick upp i vikt. PLUS spiralen växte fast i min livmoder på bara några månader.
p-piller – det var längesedan, jag gick upp mycket i vikt av p-piller, men jag vet heller inte om jag får äta det pga pappa med strokes och sånt.

Tja, vad finns kvar?
Amputation av livmodern, vill ej.

7 kommentarer:

 1. Innan jag blev gravid igen hade jag hormon-spiral, min bästis läkaren säger att det är svinbra och skyddar mot någon vanlig livmoder-ish-cancer (?). Det är ju extremt lite hormon i, typ en halv dagsdos per månad jämfört med p-piller. men låter ju inte som ett alternativ för dig om du mådde så kasst på det...!! Så jädra tröttsamt. Men kopparspiral då? Eller minipiller? Borde ju vara hormonmängden som styr PMS-påverkan (men nu killgissar jag, har inte stenkoll på detta).

  Jag har för övrigt hatkänslor inför p-stavar, hade en för länge sen, inge bra alls. Har också skrivit ett reportage om att de inte alltid går att hitta igen. Så många sorgliga berättelser jag fick ta del av per mail. (http://www.johannalagerfors.se/vandrande-p-pinnar)

  Detta var kanske till ingen hjälp alls, men hoppas du hittar något som funkar...! Dags att de får fart på utvecklingen av det manliga p-pillret snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men p-staven, fy f*n vad vidrigt. För mig har det väl tyvärr pågått något liknande med hormonspiralen som började försvinna genom min livmodersvägg. Uuuuhhh.
   Min plastsyrra, läkaren, säger också att det är svinbra med hormonspiral, men alltså kan ju inte må så.

   Jag mår ju inte helt bra utan hormoner heller, så mycket PMS nu och känner mig svag vid mens och efter, nästan sjuk. Så mycket energi som går åt till det.

   Radera
 2. Här använder vi kondom. Vi skulle använt amputering (eller okej, sterilistering) av min man men sen kollade vi upp vad det kostade och fick lägga det på is.

  SvaraRadera
  Svar
  1. sterilisering av make låter helt klart sunt. Men vad kostar det?
   Jag skulle så gärna bara känna mig lite mindre hormonstyrd, så himla påverkad av min cykel.

   Radera
 3. Jag känner igen dilemmat. Jag tänker kondom och sen behandling mod pms(d). Det tänkte jag nog köra på...

  SvaraRadera
 4. Åh ja, är det den vägen en får gå... :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Andra dagen med antidepp mot pmsd, känner mig mer än hoppfull!

   Radera