onsdag 2 december 2015

När jag fick skylla mig själv

Ja, det kan hända att jag plötsligt blev sur, för at läggningen tog flera timmar och jag fyller år i morgon och har inte tid att bli uppvaktad av min familj samma dag (i-landsproblem), jag borde tvätta håret - men orkar inte. Men också för att läget efter årsskiftet är så osäkert.

Typ varje sekund tänker jag på det - och jag orkar inte. Så lång tid tog det för mig att tröttna på att inte ha någon anställningstrygghet. Åtta månader. Men hallå Arne, vad hände med din lycka över att vara fri? Att jobba med det du älskar?
– Ja men jag vill ha allt det där och vara trygg samtidigt.

Senast i dag var jag så lycklig över jobbet att det pirrade i kroppen och leendet spreds i mitt ansikte. Jag gissar att jag råkade glömma en stund.

Men jag kan inte göra så mycket åt det just nu. Men så fort jag börjar tänka på att etablera mig på ett nytt jobb blir jag helt stressad. En är ju lite mer begränsad sedan en bildade familj. Där jag är i dag, så vet alla att jag jobbar hårt och att jag kommer tidigare om jag måste gå tidigare osv. Att börja om med det känns ju ca olidligt, och att sedan göra det igen och igen o igen.

Också att söka jobb när en inte vill. När en vill vara kvar där en är. Ja, ja, ja. Jag valde själv. Jag satte mig själv i den här stolen. Skyll mig själv.

2 kommentarer:

  1. Det är vidrigt att inte veta, men det kommer lösa sig! Håller tummarna för att du får stanna där du är.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina Johanna, ja det är just ovissheten som är värst. Hoppas det går bra för dig med ditt nya jobb! Heja dig!

      Radera