tisdag 15 september 2015

När jag hade velat ha en dialog...

Vår lilla kille har böjat gå på pottan. Det är så gölligt tycker jag, och det vore skönt att bli av med blöjorna åtminstone dagtid. Men eftersom att han inte vill gå på förskolan, så frågade jag i morse om det finns någon möjlighet att jag kan vara med en förmiddag för att försöka förmå honom att gå. Jag vet att det var en ganska jobbig gräns för den stora att gå på toa på förskolan.
Då fick jag till svar att det väl är bra om jag är med den lilla hemma och ser till att han går på pottan där
- Ja han var på pottan innan vi åkte hit sa jag, men...
Blev avbruten och pedagogen fortsatte och sa att med så många nya barn i gruppen så är det inte så lyckat.

Det kan jag verkligen respektera och förstå. Men det hade kunnat vara trevligt att bli bemött med en dialog? Att föreslå att jag kan vara med om en månad, två eller tre om det passar bättre?

Jag vet inte, jag tror att steget är för stort för den lilla att våga gå på toan utan pepp på förskolan, och det är ju synd att han inte blir blöjfri av den sakens skull.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja faktiskt, jag är oftast nöjd med förskolan. Jag vet att just den här pedagogen är ganska bestämd - det är hennes stil, men min erfarenhet är att hon är bra med barnen. Jag får känslan av att hon vill uppfostra oss föräldrar, vilket ju bara blir konstigt.

      Radera