fredag 4 september 2015

Jag gör vad jag kan

Jag och en kompis bara:
"Kan inte leva med oss själva, barn och vuxna dör – vad kan vi göra?"
Första tanken är att hyra en lastbil fylla med grejer från alla vi känner och bara dra ner till Lesbos och GÖRA någonting! Vad som helst.

Andra tanken var att vi gör vad vi kan här. Så vi bestämde oss för att stötta initiativet "vi gör vad vi kan". Jag måste poängtera att vi inte står bakom det på något vis, men vi tänkte att vi samlar våra vänner och de vi känner, så kanske vi kan hjälpa till med att lämna saker till "Vi gör vad vi kan"s uppsamlingsplatser.

Så nu är vi igång, nästa helg kommer vi att lämna innehållet från lastbil med saker som flyktingarna som kommer över medelhavet kan behöva. Saker från våra vänner och bekanta. Det känns så bra att göra någonting.

Jag skänker också pengar till Rädda Barnen och UNHCR, men det känns som sagt också skönt att ta tag i något, att omvandla sin ångest och frustration till att använda sin hjärna och kropp till något som kanske hjälper.

Det finaste var att Länstidningen Södertälje, min arbetsgivare meddelade i går att de står för lastbilshyran. Jag tycker att det var så fint, så jag var tvungen att gråta lite på jobbet i går. Helt klart bästa arbetsgivaren so far.


2 kommentarer:

  1. Hurra vad bra! Jag signade just upp mig på att hjälpa till på en insamling här i Gbg, också för Vi gör vad vi kan. Så fint att många gör något nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är superfint! - bra jobbat Johanna! :)

      Radera