onsdag 15 juli 2015

grönt örtpulver

När mamma hade barnen under en och en halv vecka, så märkte hon att jag inte åt frukost. Därför blandade hon något grönt örtpulver till mig att svepa om mornarna. Bra för och mot allt tydligen. Jag har fortsatt med det sedan hon inte behöver ha barnen om dagarna, fast det är vidrigt och säkert hokus pokus.

I natt var det lilla barnet törstigt, så jag bad Mr Trygg gå upp och ge honom vatten - eftersom att det var hans tur. I stugan smakar inte vattnet så bra, så vi köper på flaska. Det är väl inte mycket som provocerar mig som det som händer nu.

Jag hör att ingenting händer. Mr Trygg står tyst i köket.
- Exakt vad, håller du på med? undrar jag.
Han hittar inte vattnet i kylskåpet, jag himlar med ögonen. VARFÖR måste det alltid hänga på mig?
Jag går upp och jag öppnar kylskåpet, bredvid står Mr Trygg och gör väl ingenting.
Jag ser inte heller vattnet, men jag tar min ena hand och rotar runt bland plastpåsar och kartonger och där ligger visst vattnet.
Jag kommer inte i håg vad det är jag svarar på när jag säger:
- Nej, men jag har en hjärna och två händer.

Alltså, jag blir så otrevlig, det är inte alls särskilt charmigt, men också att jag blir galen på att den andra vuxna i vår familj inte är kapabel till att vara lika delaktig i de barnrelaterade aktiviteterna som sker nattetid, som jag. Varför är det alltid jag som måste vara tröttast?

Jag är så trött på att varar trött. När klockan ringer på mornarna känner jag mig som om någon slagit mig hårt i huvudet.

Måste kanske dricka lite mer grönt, vidrigt pulver och lunchträna...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar