söndag 8 mars 2015

sjuka barn och ängsligt barn

Jag har inget flyt i bloggandet, det jag skriver blir inte snyggt. Men det gör inte så mycket tänker jag, andra saker jag skriver blir snyggare. Det är viktigare just nu.
Ramlar över en blogg som är snygg. Får sug att uttrycka mig snyggt även här. Men jag vet också att livet är för snabbt just nu. För mycket jobb, för mycket sjukdomar, för mycket av allt.
Barnen är hängiga, och jag kraschade i fredags kväll med hög feber och svullna lymfkörtlar i halsen. Alltså, min dubbelhaka är så stor nu....

Det stora barnet har haft en konstig grej på läpparna, de blev jättetorra och svullna. Det är på väg att gå över nu, men det var segt. Han är inte sig själv riktigt, trött. Behöver sova en gång på dagen och klagar mycket. Har lite ont i magen, vill inte äta. Vill gå och lägga sig själv på kvällen, utan tjat!?

Det lilla barnet är gladare men har fått rodnader på kinderna och äter sämre än vanligt. Båda har slemhosta, men den lilla fick upp så mycket slem i går att han kräktes, två gånger.  Han sover mycket.

Hur mycket ska barnen behöva vara hemma? tre sjukdagar i snitt varje vecka sedan några veckor tillbaka, är det rimligt?

Det stora barnet funderar en del på döden också. Han pratar om sin storasyster och det här med att barn kan dö. Fast ofast dör de inte försöker jag förklara. Han vill inte dö, säger han. Jag kramar om honom och säger att han är bäst och att jag älskar honom.
– På dagis är det ingen som tycker att jag är bäst.
Alltså. Mitt hjärta går i tusen bitar. Älskade storebror.
– Det är ingen som tycker att jag är fin.
Så berättar han hur en kompis har sagt att han är ful (det kan också vara fiction efter att preciiiis ha läst "Vem är söt?" av Stina Wirsén). Å jag bara, fast den kompisen gillar ju dig och vill leka med dig. och då byter han helt enkelt kompis som varit elak.... Så jag vet inte om det är dålig självkänsla som ligger bakom, och varifrån den kommer i så fall.

Har jag inte slagit knut på mig själv för att stärka detta barn och bekräfta honom? Jo.
Han är känslig helt klart.

Nu ska jag krypa ner intill de båda små. I morgon är det jag som går på värktabletter med koffein i - hela dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar