torsdag 19 mars 2015

Alla sover

Det är så mycket som händer i livet just nu. Bra saker, positiva karriärsmöjligheter. Chanser att prova att jobba på olika tidningar och nya frilansuppdrag. Därför blir det lite tyst här och melodin blir krystad.

Mina fina söner sover, där händer det grejer. Den lilla talar allt mer, den stora uttrycker sig tydligare och bättre. Han har mycket funderingar om livet om vem som älskar honom.

Min man sover här bredvid mig i soffan. Vi hinner aldrig prata, på grund av att vi båda är helt slut om kvällarna. Han kämpar på med renoveringen och nu är förändringen som vi gjorde i killarnas rum på övervåningen så gott som klar, så när på golvslipning i ett hörn. Snart hoppas jag att den lilla toaletten är klar, så att vi kan flytta upp, så att barnen får sina egna sängar.

Samtidigt hänger jag mycket med vänner, i dag skulle jag ha gått på teater, men jag var tvungen att ställa in det, pga brus i hjärnan.

Om jag ska vara länge på landet i sommar, vad ska jag göra med katten? Tips någon?
Till saken hör att hon hatar landet, något hände där första sommaren jag hade med henne, jag skulle tippa på starka revir typ? Sedan då har hon suttit i en garderob och tryckt vareviga dag, till det att solen gått ned och då blivit manisk och velat gå ut. För ett par somrar sedan försvann hon i två och en halv månad.

Om somrarna är hon också mest ute, vilket hon onekligen älskar och jag ser knappt skymten av henne.

Ska jag:
1. Pussla med olika grannar som fyller på hennes matföråd mot mutor, se till att hon blir droppad mot fästingar, ordna så att hon kan gå in. Och bli klappad då och då.

2. Kattpensionat

3. Bygga eget kattpensionat på landet. En stor bur ute helt enkelt, med möjlighet att kunna gå in i ett litet hus, med välbekanta dofter. Plus möjlighet att kunna sova inne om nätterna, kanske i hennes trygga älskade garderob. :P Känner sig Esterkatten trygg i buren så kanske hon kan gå ut till slut?

Råd mig. Tack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar