onsdag 18 februari 2015

Full rulle

Egenpåhittade sånger går hem hos grabbarna, kvällarna två har jag nu sjungit påhittat eftersom om bröderna Pilsetnek på skogspromenader för att få dem att komma till ro. Det funkar!

I går träffade vi en superfin präst på sjukhuskyrkan i Danderyd. Vi pratade om nöddop och sorgen när föräldrar förlorar sina barn, inför ett radioinslag i skolan. Jag ska också försöka skriva en artikel och sälja till... någon tidning som behöver informera allmänheten om att sjukhuskyrkan finns.

Det var tungt förstås, jag märkte det inte riktigt förrän jag satt på nästa möte med en förhoppningsvis blivande uppdragsgivare, som vill ha ett ganska omfattande arbete. Jag var alldeles mosig i huvudet och sa eventuellt etisk i stället för etnisk när jag frågade om mångfald. Ehmmm, jag tror det gick ok ändå.

Och för några dagar sedan dog mamman till min låtsaspappa.
Hon var gammal, och hade det rätt tråkigt tror jag, hon sa att hon var trött på att leva och ville dö, så jag gissar att jag borde vara lättad för hennes skull, men det kan inte låta bli att kännas sorgligt. Hon var en väldigt varm och kärleksfull person.

I kväll ska jag och min kursare åka till Uppsala för att prata med en tjej som hade kontakt med sjukhuskyrkan i samband med att deras son blev dålig vid förlossningen och några dagar senare avled.

I morgon ska klippen redigeras och sedan jobbar jag från lunch till 20:30 på Länstidningen. I dag måste jag plocka undan alla leksaker i pojkarnas sovrum, det ska rivas en vägg där och byggas upp en ny lite mindre vägg, så att sängarna får plats på ett bättre sätt. Jag passade på att flytta ner en resårmadrass och ersättade spjälsängen med den, så att vi kanske kan få lite plats när vi sover i den här familjen, får väl panik snart pga små söta svettiga kroppar, väldigt, väldigt nära mig om nätterna.

Och ja just ja, sammanställa de sista enkäterna inför Årets Bygge, jag utför research till juryn....

Nu hör jag faktiskt hur fågarna sjunger om vår, utanför. Det finns hopp, det är ös. Fullt jävla ös.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar