måndag 10 november 2014

Nere i dippen och vände

Hej!

Jag hade en riktig dipp där allt kändes hopplöst, men det tog bara ett par dagar så hade jag kommit upp igen.

Köpenhamn var precis som jag hade föreställt mig. Väldigt danskt. ;) Vi bodde på ett fint hotell som heter S:t Petri, nära till allt. Vi tog det lugnt, låg hela lördagseftermiddagen efter shopping och bara slappade i sängen och drack några öl.

Vi mötte en svensk man med same-inspirerad klädsel på fredagskvällen, jävligt otrevlig och drogpåverkad. Han skrek att danskar var dumma i huvudet och sparkade på en cykel så den flög ut i gatan. Det kändes inte så streetsmart. Jag var heller inte så streetsmart när jag gafflade tillbaka att jag fick skämmas över att vara svensk för att han beter sig som en idiot. Jag såg det komma så jag saktade ner. Men det gjorde inte min norska kompis som han vände sig om spände ögonen i. Tack och lov hände inget mer än så.

Men vi såg honom igen på lördagsförmiddagen i samma outfit, fortfarande klart drogpåverkad, men lugnare. Det lämnade oss med så många frågor. Vem är han, varför och hur?

Vid 22-tiden på lördagen gick vi och la oss, efter en lugn kväll på en lokal vedugnspizzeria - utan kundtoalett. Där drack vi en flaska prosecco för 85 kronor.  Vi vaknade relativt utvilade och fräscha. Helt perfekt.

I helgen var vi vid graven, en vecka försent. Men jag får påminna mig om att det inte är där hon finns. Vår tjej. Kom på att jag väl skulle berätta om Vilhelmina för den storas nya pedagoger, så att de vet i fall han pratar om henne. Så nämnde det kort i morse, fick bra respons. Älskar barnens förskola och pedagoger.

Nu maratonskriver jag, har deadline på en chefsplocksida i dag, börjar skolan klockan 14, så fingrarna glöder just nu. Regnet strilar ned, hantverkarna som lägger om taket vabbar så jag är ensam, ovanligt och lite skönt.

2 kommentarer: