onsdag 8 oktober 2014

nytt är gött

Jag ingår visst i en klick. En klick människor på en utbildning, en klick som gillar varandra. Jag får sms:
"Nu saknar jag dig igen", det är så fint. Jag är så glad att jag valde utbildningen. Att jag inte sitter där på min kontorsstol och blir bitter. Att jag lär mig, i stället för att glömma. Att jag får utlopp för min kreativitet, att jag får skriva. Att jag presterar, att det faktiskt verkar bra det jag gör och inte bara, något som vem som helst kan göra.

Jag har fått kortpraktik, två veckor i slutet av januari ska jag praktisera på Länstidningen i Södertälje.
Hade väl tänkt att jag kan jobba med information eller kommunikation efter utbildningen. Det här med att bli journalist i de här tiderna, då måste man orka vara på hugget - hela tiden och jag har familj. Handen på hjärtat, pallar jag vara så mycket på hugget?

Men nu känner jag. Att fan, jag vill arbeta som journalist. Vi får se, jag är öppen för förslag. Ändå realist i botten.

Nu ska jag lägga mig, intill mina barn och somna som en sten. I morgon ska en artikel om förslaget att ändra föräldraförsäkringen så att 90 dagar kommer att öronmärkas till vardera föräldern, vara klar för korr.

Så trött, förstår väl knappt vad jag skrivit. Men i alla fall, glad.

 

6 kommentarer:

 1. Det är VÄRLDENS bästa jobb. Jag lovar. Knäpp bransch och allt det där, men bästa yrket, tycker jag. Och härligast av allt är att frilansa och få styra sitt arbete fullt ut, tips tips! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. men du är ju så grym Johanna, jag vet inte om jag kan vara lika grym som du.

   Radera
 2. Hej, hittade just hit, och oj så roligt! Jag läste motsvarande utbildning på Uppsala Universitet förra året. Bästa året i mitt liv. Nu jobbar jag deltid som kommunikatör och deltid som frilansjournalist. Det är jättekul!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Å så kul - Ja, alltså jag är väl helt nyförälskad i utbildningen - det är så roligt. Har du nischat din frilansverksamhet? Jag frilansar i dag i liten skala. :)

   Radera
  2. Jag har väl lite inriktning mot vetenskapsjournalistik, eftersom jag är medicinsk/biologisk forskare i grunden. Men skriver lite andra saker också. I ärlighetens namn har jag inte kommit igång supermycket, det är ju rätt trögt. Men jag pitchar idéer, skriver lite och försöker komma på massa fler bra idéer som någon ska vilja köpa. Typ så. Vad är din inriktning?

   Radera
  3. Ja en lär ju börja någonstans.
   Jag har en filkand i medieteknik.
   Men skriver lite för motorbranschen och gör research för byggbranschen. Jag ger det ett halvår innan jag vet vad jag ska göra.
   ;)

   Radera