torsdag 16 oktober 2014

en jävla typ

Vi har precis haft vår första dåliga seminariumledare. Vår uppgift var att skriva en artikel utifrån regeringsförklaringen (där den nya statsministern tillkännager sina planer inför budgetförslaget till talmannen, typ). I vår grupp var jag bland de sista att få mint text genomgången, innan vi kom till min tur hann hann journalisten tillika läraren sänka en gruppmedlem så pass mycket att hon blev riktigt ledsen. Vi var några som försökte bryta, men han var helt enkelt helt insnöad på att såga henne. Han framförde ingen som helt konkret kritik utan gick bara igång på att tala om det han själv tyckte var intressant. Politiska utsvävningar gick han igång på men feminism var inte kul att tala om – så allt som handlade om ett feministiskt perspektiv gick bort – däremot kul att prata om (eeeh jag vet inte, jag glömde väl bort att lyssna) allmänt politikersnack. När vi bad om feedback, inte nödvändigtvis skriftlig, så var vi tvugna att förstå att han inte kunde ge det pga tidsbrist.

Åvibaravadgörvihärdå? Han får väl betalt liksom?

I alla fall, när det var min tur att få min artikel genomgången, visade det sig att han inte ens hade läst den. Han hade inte kunnat öppna den påstod han, vilket alla andra kunde. Jag sa då att jag hade uppskattat ett mejl till mig, så hade jag kunnat skicka artikeln till honom. Som svar på det fick jag ett ryck på axlarna. Jag tänker också att han hade kunnat säga det när vi kom, då hade han hunnit läsa igenom artikeln på vår rast och kanske kunnat ge mig någon vettig feedback. I stället började han prata om att jag skulle haft med mer om bakgrunden till en av mina källor. Det efter att inte ens ha läst artikeln.

Så jag sa det, att jag hör vad du säger men jag håller inte riktigt med. Ödmjukt sa jag det.
Då sa han att han inte tyckte jag skulle tala så till en lärare. Fan tänkte jag, varför måste jag alltid göra mig osams med auktoriteter;
– Då ber jag om ursäkt men med tanke på att du inte ens har läst min artikel tycker jag kanske att jag kan det...

Ja och där hade jag väl bränt mina broar till att ha en god relation till den här mannen. Phew att vi inte ska ha honom något mer och att jag fick fullt stöd av vår kursansvariga, angående vår kritik mot journalistläraren i dag.

Har varit så förbannat över det här sedan i går.

2 kommentarer:

  1. Men fy fan sicken dryg!

    Och tack för ditt grattis och din spådom :) haha

    SvaraRadera
  2. Åh fy fan! Bra att du stod på dig, sådana där typer borde inte få vistas i ett klassrum

    SvaraRadera