måndag 15 september 2014

Jag är på gång!

Okej.
Jag bara snabbskrev något senast tydligen, för att ni ska veta att jag lever.
I fredags var vi ute med kursarna. Jag ville vara med första gången, jag tror att det är viktigt, jag kommer inte att kunna vara med så många gånger, som förra gången jag studerade.

Det känns så himla bra det här, och jag gillar många av dem i gruppen så mycket redan. Det är verkligen ett högt och bra tempo. Jag känner mig hemma, både utvecklingsmässigt och intelligensmässigt bland de andra. Vid 00:40 gick jag mot pendeltåget, snubblade pinsamt nog över en kant vid isbanan på medborgarplatsen, så det sa smack och jag låg på backen och simmade. Allt för att jag glodde på min telefon, det hade inget med ölen att göra ;). Några kiddos stannade för att kolla att jag var ok, så himla tacksam. Bubblade med dem ett tag för att upptäcka när jag kom fram att tåget hade gått och att det var 30 minuter kvar till nästa.

Förhandlade med en taxichaufför, fick åka hem för en femhunka. Fick höra en berättelse om hur hans lillasyster blivit upp över öronen försälskad i en man och flyttat till hans familj fast det inte alls längre var vanligt att man bor ihop med med hela familjen i området de bodde i. De hade visst råd och utrymme att bo själva, fast storebrodern upplevde att familjen knöt paret till sig och inte ville släppa dem. Efter ett tag uppstod konflikter med svärmodern och en kusin till systern giftes in i samma familj. Konflikterna eskalerade i och med det och till slut så sa lillasystern att hon ville flytta med parets gemensamma son, hem till sina föräldrar.

Men så blev det inte. Systern hittades skjuten. Familjen menade att det var självmord, men hon var skjuten med pappans vapen. Brodern tror att det var ett hedersmord. Tungt.

– Tror ni på svart magi här i Sverige, frågade brodern, taxichauffören alltså. Jag var tvungen att svara nej på det. Vi tror inte på det som kanske ni gör sa jag.

Ja ni hör. Händelserikt här.
Har också hunnit vara på tjejmiddag med närmaste bruttorna, där vi blev bjudna på färska egenfiskade kräftor. Så gott!

Så roligt med allt som händer privat, så tråkigt att sd tog 13 procent. Vi pratar mycket om det här på utbildningen förstås. Vi är överens om att man måste tackla problemet annorlunda. Framöver skulle jag vilja göra en intervju med någon som röstar på SD. Kolla läget liksom. Vi får se om jag får tillfälle. Nu pallar jag knappast, fullt ös.

Ps.
Barnen mår bra. Lite förkylningar som kommer och går, pappa får vabba oftast eftersom att jag har skola som jag nästan inte kan missa.
Ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar