tisdag 4 januari 2011

Vi drömmer mardrömmar

Hela familjen drömmer mardrömmar, är inte det konstigt frågade Trygg mig i arla timme. Jag hade inte tänkt på det, men det är sant faktiskt. Trygg drömmer att han krockar, jag drömmer otaliga mardrömmar, i varierande form. Ester drömmer mardrömmar.

Jo, för andra natten i rad vaknar jag av att katten ylar i sömnen, första natten la jag min hand på henne för att lugna. Då började Ester att fräsa, eller morra snarare. Jag fick knuffa på henne för att hon skulle vakna. I natt vaknade hon med ett ryck när jag klappade på henne.

Vad tror ni? Osaliga andar? Currykors? Eller bara slumpen?

6 kommentarer:

 1. Jag tror att ni är oroliga.

  Snart är Lillebror här, då hoppas jag att oron har släppt lite.

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Det här med katter...

  Minns en dag då jag var höggravid och ensam hemma. Jag hade ganska kraftiga sammandragningar/förvärkar (vad vet jag??) och jag satte mig i våran gungstol och försökte ta värkarna som de kom.

  Runt hörnet i hallen och in i vardagsrummet kommer vår katt; Pysen in. Han kommer fram och stryker sig mot mig och verkar på nåt sätt vilja visa att han finns där. Han bara sätter sig framför mig och bara tittar undrande. Precis som att han frågar "Hur står det till matte??"

  Jag pratar lite med honom och tar nästa värk som kommer. Han går lite ängsligt kring gungstolen, men verkar ändå hyfsat lugn.
  Sen efter en stund lägger han sig ner vid mina fötter.

  Djur och kanske speciellt katter känner nog av oss människor väldigt väl. Hur vi mår och beter oss har ju säkert en viss inverkan, i det här fallet, katten Ester.

  Måste ge Pysen en eloge för att han emottog det lilla knytet matte hade i sin mage, så fint när vi kom hem från BB.

  Kram på dig <3

  SvaraRadera
 3. Shit. Usch. Men sannolikt slumpen och det faktum att ni går igenom en jättetuff tid nu när ni är nära tidpunkten för Vilhelminas slut. Det är klart att det påverkar alla. Omtankar och styrkekramar, så gott det går över nätet. <3
  /C

  SvaraRadera
 4. Currykryss... helt klart currykryss!

  SvaraRadera
 5. Single Mother: aah.. kan vara!
  Madeleine: sant det också antagligen.. hoppas också oron släpper, eller så blir jag en hysterisk mamma.
  Isa: Ja de är fina kissarna, men sjukt jobbiga också... ;)
  C: Tack och kramar, och det är klart du har rätt också.
  Mikebike: Tack för dagens skratt! Det heter kryss alltså och inte kors, bra och veta! ;)

  SvaraRadera