söndag 2 januari 2011

V 31.

I graviditetsvecka 33 lämnade Vilhelmina oss, efter att ha mått dåligt i min mage en tid. Vem vet hur länge, en vecka, kanske två. Antagligen närmare två. Alltså är vi där nu. Lillebror, jag och pappa Trygg. Jag klappar på magen nu. Magen som inte är så vacker med lila strimmor, men som ändå innehåller det bästa man kan vänta på. Lillebror sparkar och buffar och jag vet inte riktigt vad det är som är vad, men rumpa och fötter upp mot mina revben, vad jag förstår.

På nätterna vaknar jag och är rädd för att jag inte känner hans buffande, men oftast kommer en lugnande knuff i sidan så fort jag bara tänker tanken.

Kuratorn, som jag fortfarande träffar, om än ganska glest, undrade om jag skulle tycka att det var skönt att få svar på vad utredningen om interna misstag i samband med Vilhelminas bortgång, visar, innan förlossningen. Men just nu hoppas jag att det kommer efter lillebrors ankomst. Jag har liksom fullt upp med lillebror nu, och vet inte hur jag skulle orka ta emot ett besked huruvida det var barnmorskan E:s fel eller inte att Vilhelmina dog. Dessutom är det redan klart för mig, att det är hennes fel, oavsett vad en internutredning visar.

I alla fall, jag väntar gärna med det, oavsett vad svaret är, känns det som att det kan göra mig ganska upprörd. En sak i taget.

I går tvättade jag babykläder. Kände att det kan vara ganska skönt att börja packa den där väskan så smått. Är det någon som tycker att BB-väskan bör innehålla något utöver det vanliga?

12 kommentarer:

 1. Lämna mycket plats i BB-väskan för stulna blöjor från BB, alltså blöjor till lillebror, inte till dej. Dom får du packa i en egen väska ;)

  Jag använde knappt ngt ur vår väska.. Men jag var otroligt glad över att jag köpt med mej en alldeles underbar duschcreme, även om den var doftfri (allt jag tvättade mej med under första två månaderna var doftfritt för jag ville att Julia skulle lära känna min doft och inte massa schampoo, tvål, sköljmedel osv.)

  SvaraRadera
 2. Lillasyster hade sjukt långa naglar, troligtvis för att hon var så överbakad, så en liten nagelfil skulle jag rekommendera :)

  SvaraRadera
 3. oh bra tips med doftfri duschcreme :) I visby får man allt ta med egna blöjor... jag har packat kläder till bebis o mig, men sen är jag lite lost.

  SvaraRadera
 4. Vi gör exakt samma i dag- har plockat fram bebsikläderna och jag sorterar och tvättar och lägger i högar, tar bort det jag egentligen aldrig gillade första gången och spar bara godbitarna. Nu är jag redo för den rensningen -d et var jag inte när Ellen var ny. Och inför BB: ta med kameran med laddning så är ni hamn! Och egna sköna trosor var guld tyckte jag. Kram!! /C

  SvaraRadera
 5. Egna trosor absolut! Jag litade på några som sa att det bästa efter förlossningen var dom där jäkla nättrosorna. Men dom var ju totalt värdelösa, finns ingen binda/blöja som kan sitta kvar på rätt ställa i dom =)
  Annars kommer jag inte på nåt mer än det givna.

  SvaraRadera
 6. Tack flickor!
  nagelfil, helt klart något jag inte tänkt på... lillebror kanske får långa naglar fast han inte kommer vara överbakad. Nättrosorna dock, hahaha, tyckte jag var sköna just för att de höll blöjan/bindan på plats... Det är visst olika... jag har rymlig bakdel... :P

  Jag ska packa champagne och kameran, sen kommer jag känna mig ganska lugn... ;)

  Det konstiga är att jag fått förvärkar i dag... det är något nytt för mig...
  Jag bör inte vara orolig vad jag förstår?

  SvaraRadera
 7. Vi hade massa musik och godis med men inget gick åt till själva förlossningen, däremot till dagarna efter på eftervården. Jag kunde knappt äta men johan mumsade och vi spisade mycket lugn skön musik!

  SvaraRadera
 8. Hej =)
  Jag har varit här & kikat lite då & då.
  Lämnar för första gången kommentar...vilket jag annars är duktig på=P

  Hårsnodd, läppsyl & en BRA bh var ett måste för mig.

  Kan säga att jag hade förvärkar flera veckor innan min lill-kille bestämde sig för att komma V38+4 =D

  SvaraRadera
 9. Ok, toppen att du gillar nättrosorna så slipper du smutsa ner eget i onödan. Lovar att ni får nog med tvätt sen i alla fall =)

  För mig började förvärkarna i V.26+6, och då var det ändå mitt första barn. Om jag skaffar fler lär jag väl ha förvärkar från plusset på stickan, haha

  SvaraRadera
 10. Sophie: Ah, just det, det finns en dag efter också... :)

  Marre: :) Kul att du gör det nu! Hårsnodd och mjukgörande för läpparna har jag alltid i handväskan så jag hoppas den kommer med.. Fick tre fina amningsBHar i julklapp, så de får följa med alla tre, tack för tipsen! :)

  Caroline: Haha, ja visst toppen... ;) Ja det ska bli spännande med det mesta, tvätten också... hur mycket kläder i strl 50 behöver man egentligen?

  Oj oj, jag har haft sammandragningar förut, men de här förvärkarna är något annat. Lillebror sparkar i alla fall, vilket gör mig lite lugnare...

  SvaraRadera
 11. Papper/anteckningsbok och penna för att anteckna fina saker om lillebror som lätt glöms bort i amningshysterin och bebiskärleken men som är roligt att ha senare. Min man skrev ner under förlossningen också. När vad sas och när vad hände för vem kommer ihåg det sen?

  Annars behöver man inte så mkt. Är det något du har glömt går ju det alltid att ordna i efterhand.

  kameran är trots allt viktigast.

  (förvärkarna: inget att oroa sig. Borde inte vara)

  /dorro

  SvaraRadera
 12. Dorro: Smart... min Trygg kan jag inte få att skriva ner några intryck. Han är en fantastisk man, men en man som skriver är han inte.. ;) Jag får försöka skriva själv. Tror jag kommer skriva en hel del här också.

  Tack!

  SvaraRadera